Om Wenngarn Förskola

Runt Wenngarns förskola finns en unik miljö med ett slott och slottspark. Här finns en idrottshall, trädgårdsland, musteri och en vacker natur som ger oss oändliga möjligheter till upplevelser, lärande och utveckling varje dag.
Till grund för våra pedagogiska tankar finns förskolans styrdokument och Wenngarns ledord. Våra ledord är delaktighet, passion, öppenhet och helhet. Här ska hela barnet utvecklas i harmoni och trygghet, familjerna ska känna att vi tillsammans ger barnen en bra start i livet.

VÅR FÖRSKOLA
Wenngarns förskola är en förskola som drivs i privat regi.  Sommaren 2018 fick förskolan nya ägare, med erfarenhet från att driva förskola i Uppsala. Ägarna och ledningen stöttar förskolans pedagoger med bland annat administrativt arbete, så att pedagogerna kan lägga maximalt tid på att arbeta tillsammans med barnen. 

Ägarna har högt ställda ambitioner med verksamheten, och har som mål att Wenngarn Förskola ska bli en av Sigtunas absolut bästa förskolor. 

VÅRT ARBETSSÄTT
Förskolan har två avdelningar med åldrarna 1-3 år och 3-5 år, där de lite äldre barnen är uppdelade i två grupper. Vi samverkar mellan avdelningarna och gör saker tillsammans. 

Vi utgår från läraplanen för förskolor och väljer arbetsmetoder där det centrala är att hålla barnet i centrum. Barnen ska få en dag av meningsfulla aktiviteter, utmanas, utvecklas efter sin förmåga och person. Vi ska ta tillvara på den nyfikenhet, lek och lust som barnen har med sig i sig själva.

Pedagogerna ska skapa förutsättningar för att barnen ska få ta del av den miljö som Wenngarn har. Vi vill erbjuda barnen en pedagogisk rolig miljö inomhus likväl som utomhus. Vi kan nyttja Wenngarns alla lokaler och här kan vi till exempel läsa en saga i slottets egna kapell.

MÅ BRA
Vi lägger stor vikt vid att barnen ska må bra. Maten vi serverar tillagas externt och har en stor andel ekologiska produkter. Varje vecka handlar vi fräsch frukt och gott mellanmål till barnen. 

Vi arbetar för att uppleva med alla sinnen och att barnen får en helhet i var maten kommer ifrån, vart tar rester vägen sedan och vad kan vi göra för att få en hållbar framtid?


Varmt välkommen att besöka oss!