Kultur och traditioner

När föräldrar ber oss beskriva vad som är speciellt med Wenngarn Förskola, så brukar våra traditioner komma högt på listan. Med traditioner, så menar vi återkommande teman, utflykter, teaterförställningar, kalas och annat firande.

Vi värnar om våra traditioner, men det betyder inte att vi är särskilt "traditionella", i den vanliga bemärkelsen. Men, vi gillar våra traditioner, som sagt. Och vi gillar lika mycket  att anamma nya traditioner, som sedan blir ett återkommande inslag i vår verksamhet.

Några av dessa traditioner är:

Gardenparty - höstterminen inleds med att alla nya och gamla familjer träffas och minglar i sensommarsolen
Operor - nästan varje dag spelar vi operamusik eller återberättar de klassiska operorna. Handlingen i de flesta operor är fantastiska sagor för barnen, med både romantik och spänning! Några favoriter är Carmen och Aida.
St. Nicolaus - vår busige holländske jultomte kommer på besök redan den 5 december och delar ut paket. Mycket uppskattat!
Luciafirande - vi har traditionella luciatåg. Inte bara en gång, utan två gånger (lucia och julavslutning), för säkerhets skull.
Födelsedagsfirande - vi firar inte bara våra barn, utan även våra kompisar Astrid Lindgren, Mozarts och Selma Lagerlöfs.
Julavslutning - förutom de klassiska julsångerna, så tränar barnen både på engelska och franska julsånger som de sedan framför för alla tårögda föräldrar. Kanske kommer självaste jultomten till föreställningen?