KULTUR OCH TRADITIONER

När föräldrar ber oss beskriva vad som är speciellt med Wenngarn Förskola, så brukar våra traditioner komma högt på listan. Med traditioner, så menar vi återkommande teman, utflykter, teaterförställningar, kalas och annat firande.

Vi värnar om våra traditioner, men det betyder inte att vi är särskilt "traditionella", i den vanliga bemärkelsen. Men, vi gillar våra traditioner, som sagt. Och vi gillar lika mycket  att anamma nya traditioner, som sedan blir ett återkommande inslag i vår verksamhet.

Några av dessa traditioner är:

Gardenparty - höstterminen inleds med att alla nya och gamla familjer träffas och minglar i sensommarsolen

Luciafirande - vi har traditionella luciatåg.

Hasaloppet- årlig skidstafett, som brukar bli av vare sig det är snö ute eller inte.

Födelsedagsfirande - vi firar inte bara våra barn, utan även våra kompisar Astrid Lindgren, Mozarts och Selma Lagerlöfs.

Julavslutning - förutom de klassiska julsångerna, så tränar barnen både på engelska och franska julsånger som de sedan framför för alla tårögda föräldrar. Kanske kommer självaste jultomten till föreställningen?

Teaterframträdanden - Varje vecka få barnen hålla en teaterföreställning tillsammans inför varandra.  Valet av teater röstas fram genom demokratiska val